TV-spel och spelmässor

TV-spelen och även datorspelen har under de senaste årtiondena växt fram och blivit något oerhört populärt. Det finns folk som tror att det bara är män och tonåringar som spelar spel, men verkligheten är annorlunda. Både män och kvinnor i olika åldrar tycker det är roligt att spela någon form av TV- eller datorspel.

Stort utbud innebär något för alla

Det finns alla typer av spel så det går alltid att hitta ett eller flera spel som passar en själv och ens smak. Olika spel passar även olika åldrar även om de flesta spel är anpassade för att passa alla. Eftersom det idag finns så många olika spel i så många olika kategorier, finns det alltid något som passar en. De flesta spelar heller inte en sorts spel utan varierar sig och byter med jämna mellanrum.

Spelmässornas framväxt

I takt med att TV-spelen har blivit starkare har även speciella mässor dykt upp och runtom i Sverige arrangeras det, varje år, flera olika spelmässor. Dessa spelmässor kan vara allmänna med en stor mängd olika spel för flera olika plattformar så som PC, PlayStation, och XBOX, men det finns även spelmässor som riktar in sig på olika genrer som retrospel vilket är de äldre spelen.

De olika spelmässorna som arrangeras varje år drar en väldigt stor publik och detta för också med sig att fler spelmässor växer fram. Intresset för spelmässorna ökar också i takt med att de får mer och mer uppmärksamhet i media.

Event

Det anordnas också event som är mer inriktade på att spelare sitter och spelar. Dreamhack är ett sådant exempel och det arrangeras ett par gånger om året i Sverige. Flera stora turneringar brukar också äga rum under den här turneringen för flera olika spel. Dessa turneringar kan vara kvalificeringar men även Europeiska mästerskap har ägt rum på svenska event.